פוליטיזציה באוניברסיטת בן־גוריון: הייאוש בחברה הישראלית בגלל שלטון הימין, קורס עם מפגשים עם מובילי המאבק נגד גירוש מסתננים

במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן־גוריון נפתח לאחרונה סמינר בלימודי הייאוש. או ליתר דיוק: סמינר העוסק במגמות הייאוש בחיים הפוליטיים בישראל, ייאוש מוגדר היטב. לטענת המרצָה, ד"ר מיכל גבעוני, הוא נובע מעליית הימין לשלטון. בדברי ההסבר לסמינר – "תקווה וייאוש בחיים הפוליטיים" – בשנתון האוניברסיטה מוסבר כי "הייאוש שאופף את החיים הפוליטיים כיום, בישראל ובמקומות אחרים, מעורר עניין מחודש בתפקידה הפוליטי של התקווה. דומה שדווקא ההסכמה הגורפת על כך שישנן סיבות טובות להתייאש – החל מנזקיה של כלכלת השוק הניאו־ליברלית ומשבריה התכופים, דרך עליית הימין הפופוליסטי ועד שינוי האקלים – הופכת את השאלה אם אפשר לקוות לשאלה מכרעת שיותר ויותר התפתחויות ואירועים פוליטיים מובנים דרכה".

בתחילת חודש ינואר הצטרף למחלקה מרצה חדש – חבר הכנסת לשעבר בחד"ש וברשימה הערבית המשותפת, ד"ר דב חנין. הקורס של חנין עוסק בשאלה "איך עושים שינוי?" ו"איך מנצחים?". לסטודנטים שהוזמנו להשתתף נאמר כי הוא "מיועד להתמודד עם התחושה הרווחת שבחברה שלנו אי אפשר לקדם שינוי". במהלך הקורס נפגשים הסטודנטים עם מובילי המאבק להעלאת שכר המינימום ומובילי המאבק שהתנהל נגד גירוש "מבקשי המקלט". רשימת הספרים שהסטודנטים נדרשים לקרוא כוללת את ספרם של חנין ופרופ' דני פילק העוסק בשינוי חברתי וכן את ספרו של פעיל השמאל הרדיקלי וממקימי תנועת הסרבנים, ישי מנוחין, "אקטיביזם ושינוי חברתי".

לכתבתו המלאה של ישי פרידמן במקור ראשון > לחצו כאן

אירועי פוליטיזציה באקדמיה:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

נא בדוק את החיבור שלך לאינטרנט

0
Would love your thoughts, please comment.x

חתמו על עצומה לחופש אקדמי בישראל

בעת החתימה אני מאשר/ת קבלת דואר אלקטרוני ומסרונים מתנועת אם תרצו